AYARLAR GENEL GÖRÜNÜM


Xmobile Pro yazılımı kullanıcı panelinize girdiğinizde hemen panelinizin sağ üst kısmında bulunan yerden panel dilini Türkçe yapabilir ve yine hemen yanndaki Ayarlar yazan bölüme tıklayarak kullanıcı panelinizdeki yazılım ayarlarınızı görebilirsiniz. (Yukarıdaki resimde ki gibi)

Ayarlar kısmına tıkladığınızda açılacak sayfada ayarlar sırasıyla alt alta verilmiş halde görebilirsiniz. Buradaki ayarlar zaten kurulum sonrası yazılım tarafından otomatik olarak yapılandırılır ve sizin extra bir ayar yapmanıza normalde gerek yoktur. Fakat yinede bazı durumlarda bu ayarlarda bazı değişiklikler yapmak istemeniz mumkündür. Bu yüzden kısaca bazı ayarlardan bahsedelim ve nasıl bir değişikli, yapabileceğinizden bahsedelim.

Ayarların genel standart görünümü ve olması gereken standart ayarlar aşağıdaki resimde gösterildiği şekildedir. Tavsiyemiz bu ayarları cok gerekmedıkce değiştirmemenizdir.


Hemen yukarıdada görüldüğü üzere  tüm fonksiyonlar tikli haldedir bu tüm fonksiyonlardan faydalanmak istediğinizi ve bu fonksiyonlardan veri almak istediğinizi gösterir. Eğer veri almak istemediğiniz bir fonksiyon varsa ozaman o fonksiyondaki tik işaretini kaldırın ve kaydet yazan yere tıklayıp yenı ayarlarınızı kaydedın. Boylece o fonksiyondan veri alımı durucaktır.

Örnek : Photo yazan yerdeki tiki kaldırıp kaydet derseniz size birdaha bu fonksiyonu yenıden aktıf edene kadar fotograf verisi gelmeyecektir. Yeniden aktıf etmek icin yeniden tik atıp kaydet demenız yeterlidir.


Arama Kayıt Formatı:

Yukarıdaki en onemli ayarlardan bir tanesi Yeşil renk içine alınmıs olan Call Recording Codec yani Arama Kayıt Formatıdır.

Genelde bu ayara otomatik olarak 3GP olarak ayarlıdır ve genelde bu formatta aldıgınız arama ses kayıtlarında problem yaşanmaz, yanlız olurda bun kayıtlarda herhangı bir sekilde problem yasadıgınızı düşünüyorsanız ozaman bu ayarı AMR şeklinde değiştirebilirsiniz.

AMR formatını işaretlediğinizde hemen altında 5 ayrı alt format seçeneği belirecektir ve onlardanda birini seçmek durumundasınızdır. Aşağıdaki resimdeki gibi.


Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere AMR seçilmiş ve altında acılan extra seceneklerden Default seçilmiş durumda.  BU şekilde seçip ayarı kaydedip, kayıt sonrası size gelen arama kayıtlarındaki duruma bakılır, eger kayıtlarda bir problem yoksa ayar bu şekilde bırakılır.

Şayet kayıtlarda problem devam ediyorsa ozaman alt secenek degıstırılıp mesela Mic seceneği seçilip birde bu şekilde ayarları kaydedip deneme yapabilirsiniz.

Yani hangi secenek size tam sonuc veriyorsa o saçenekte ayarı bırakabilirsiniz.

Yaptığınız her ayar degısıklıgının cıhaza yansıması eger cıhazda ınternet acıksa yaklasık 2 dk ila 5 dk arasında surer.


Kullanıcı panelinizdeki ayarlar kısmında bulunan diğer sayısal ayarları değiştirmeyin zira o ayarlar genelde sabit ayarlardır ve cihazınıza göre yazılım tarafından otomatik atanan ayarlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder